НОВИНИ

Пълен обрат за Левски над Черно море

Левски – Черно море, Драган Михайлович (ц) и Стефан Станчев (д)
bnt avatar logo
от БНТ
22:03, 13.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Футбол
Слушай новината

Отборът на Левски постигна пълен обрат над Черно море с 2:1 в мач от 29-ия кръг на групата, която определя класирането от 7-о до 10-о място. Двубоят от efbet Лига се проведе на стадион „Георги Аспарухов“.

Гостите изненадаха Левски с попадение в 41-ата минута. Леандро Андраде нахлу в наказателното поле, пусна успоредно топката в близост до голлинията, откъдето Илиан-Илиев младши засече за 1:0.

Само 120 секунди обаче трая радостта на играчите на Черно море. „Сините“ бързо стигнаха до изравнителен гол, в много важен момент, малко преди почивката. Патрик-Габриел Галчев центрира към Начо Монсалве, който стреля и след рикошет топката влезе във вратата за 1:1.

В 79-ата минута настъпи и обратът. Мартин Райнов стреля отблизо, но вратарят на „моряците“ Георги Георгиев изби топката, при добавката от непосредствена близост Живко Атанасов бе точен за 2:1.

В игра за Левски на „Георги Аспарухов“ през второто полувреме се появиха възстановилите се от контузии Борислав и Радослав Цоневи.

С успеха Левски вече има актив от 37 точки на 8-ото място, докато „моряците“ са с 41 на 7-ата позиция. Групата допълват Царско село с 36 и Ботев Пд с 25 пункта.

Привържениците на Левски направиха много красив жест, като издигнаха плакат в знак на почит към легендата на ЦСКА Георги Димитров – Джеки, който си отиде от този свят преди броени дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ премахват маските на закрито за ваксинирани
САЩ премахват маските на закрито за ваксинирани
Вълна от гневни реакции срещу Гал Гадот заради неин туит за Израел
Вълна от гневни реакции срещу Гал Гадот заради неин туит за Израел