НОВИНИ

Палмейрас е първият финалист за Копа Либертадорес

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:53, 13.01.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
палмейрас първият финалист копа либертадорес

Бразилският тим стигна първи финал в турнира за Копа Либертадорес от 1999 година насам, след като отстрани по драматичен начин аржентинския Ривър Плейт в първи полуфинален сблъсък, въпреки че допусна загуба с 0:2.

След успехът с 0:3 в първия мач в Буенос Айрес, реваншът изглеждаше протоколен, но системата ВАР на два пъти се намеси, за да отмени първо гол за аржентинците, а малко по-късно ги лиши и от правото да изпълнят дузпа.

Двубоят започна много силно за гостите, които отбелязаха в 28-та минута чрез Роберт Рохас, който се разписа с глава след ъглов удар.

В края на първото полувреме ситуацията стана още по-интригуваща, когато Ривър Плейт стигна до втори гол чрез Рафаел Сантос Боре, който покачи на 2:0.

В 52-та минута аржентинския тим стигна и до трети гол чрез Гонсало Монтиел, но системата ВАР се намеси, маркирайки засада в зародиша на атаката, което лиши гостите от изравняване на общия резултат.

В 73-ата минута за тях стана още по-тежко, защото останаха с човек по-малко, след като авторът на първия гол Роберт Рохас получи втори жълт картон и напусна терена.

Четвърт час преди края на редовното време Матиас Суарес беше повален в наказателното поле и първоначално съдията посочи бялата точка, но след намесата на системата за видеоповторение, реферът промени решението си.

Така тимът от Сао Паоло очаква победителят от двойката Сантос - Бока Хуниорс, които ще излизат в среща реванш 14 януари, като резултатът от първия двубой е 0:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В първия работен ден на депутатите: Протест на площад "Народно събрание"
В първия работен ден на депутатите: Протест на площад "Народно събрание"
Заледен път е една от версиите за верижната катастрофа на Околовръстното в София
Заледен път е една от версиите за верижната катастрофа на Околовръстното в София