НОВИНИ

Палмейрас вдигна Копа Либертадорес за първи път през новия век

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 31.01.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
палмейрас вдигна копа либертадорес първи път новия век

В изцяло бразилски финал срещу Сантос, "зелените" трябваше да чакат до 8-та минута на добавеното време, за да стигната до победния гол, дело на резервата Брено Лопеш.

Двубоят на митичния стадион "Маракана" не предложи много интригуващи моменти, като двата тима създадоха твърде малко голови положения и изглеждаше, че двубоят отива към продължения.

Главният арбитър даде 8 минути продължение на редовното време, а колко повече напредваше времето, толкова повече страстите се нажежаваха.

Това дори доведе до една разправия в 95-та минута, когато футболист на Палмейрас се спречка с наставника на Сантос, Кука. Това накара и двата лагера да скочат един срещу друг, а в край на сметка това доведе до директен червен картон за наставника на Сантос, който беше пратен да доглежда мача от трибуните.

Секунди след края на този епизод Рони центрира в наказателното поле към Брено Лопеш, който се извиси над противников бранител и с глава хвърли в екстаз щаба на Палмейрас, вкарвайки за 1:0.

Все пак след общо 105 минути игра, главният съдия ознаменува първия триумф на Палмейрас в Копа Либертадорес от 1999 година насам, когато беше надигран състава на Депортиво Кали.

За "зелените" това е втори трофей в надпреварата, като по този начин те имат с един по-малко от съперниците от Сантос.

"Черно-белите" пък губят своя втори финал в надпреварата след 2003 година, когато отстъпват на Бока Хуниорс в спора за трофея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари
Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари
3600 дози от ваксината на "Модерна" пристигнаха у нас
3600 дози от ваксината на "Модерна" пристигнаха у нас