НОВИНИ

Паметникът на връх Шипка ще работи с удължено работно време и с вход свободен на 24 август

Навършват се 147 години от Шипченската епопея

паметникът връх шипка работи удължено работно време вход свободен август
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:15, 21.08.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

По повод Националното честване "Шипченска епопея" на 24 август Паметникът на свободата на връх Шипка ще работи с удължено работно време и със свободен вход. Това съобщиха на официалната си страница от Националния парк-музей "Шипка - Бузлуджа".

Паметникът ще отвори врати за посетители след приключване на официалната част от тържествата по повод 147-ата годишнина от Шипченската епопея и ще работи до 19:00 часа.

Националното честване "Шипченска епопея - 2024" се организира от Областна администрация - Габрово със съдействието на Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа", Община Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей - Габрово, Регионална библиотека "Априлов - Палаузов" - Габрово, Художествената галерия "Христо Цокев", Държавен архив - Габрово.

Тази година тържествата ще преминат под знака на 90-годишнината от освещаването на Паметника на Свободата и 147-годишнината от Шипченската епопея. Събитията са под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Утре в Казанлък предстои откриването на изложбата "90 години в 90 снимки. Паметникът на свободата – път във времето" в залата на местната Художествена галерия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 30 души загинаха при автобусна катастрофа в Иран
Близо 30 души загинаха при автобусна катастрофа в Иран