НОВИНИ

Панатинайкос навакса 16 точки пасив при успеха си на Барселона в голямото дерби на върха в Евролигата

В друга среща от кръга съставът на Монако срази у дома Валенсия със 79:78

панатинайкос навакса точки пасив успеха барселона голямото дерби върха евролигата
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 23.03.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт

Гръцкият Панатинайкос надви с 89:81 като домакин състава на Барселона в голямото дерби на 31-ия кръг от редовния сезон на Евролигата.

В своята зала "Никос Галис" момчетата на Ергин Атаман осъществиха запомнящ се обрат срещу "каталунците", наваксвайки пасив от 16 точки, с които те изоставаха в средата на втората част.

Решителният епизод от двубоя бе третата четвъртина, в която гръцкият тим заличи своя двуцифрен пасив в резултата и въпреки че в началото на заключителния период "детелините" продължаваха да бъдат догонващи, скоро след това те напълно поеха контрол върху събитията на паркета.

До края баскетболистите на Панатинайкос съумяха дори да отворят разлика от 13 точки при 89:76, но в оставащото време гостите от Испания все пак намалиха част от изоставането си за крайното 89:81 в полза на домакините.

Американецът Кендрик Нън стана най-резултатен за победителите с 22 точки, а Костас Митоглу завърши с "дабъл-дабъл" за гръцкия състав - 19 точки и 10 борби.

За отбора на Барселона чехът Ян Весели и Уили Ернангомес приключиха с по 13 пункта.

В класирането този успех помогна на Панатинайкос да се изравни с "каталунците" на второто място, като и двата тима са с баланс 20-11 три кръга преди завършека на редовния сезон.

В друга среща от изминалата нощ в Евролигата Монако се наложи драматично със 79:78 у дома срещу Валенсия.

Монегаските водеха в резултата в хода на почти целия мач, като в началните минути преднината им дори за кратко достигна 12 точки при 22:10 и 25:13, но гостите не се отказаха и съумяха да обърнат развоя на срещата в своя полза за кратко в началото на заключителния период.

Тогава "портокалите" успяха да поведат в резултата при 61:59, но бързо домакините си върнаха инициативата и до края сториха необходимото, за да се поздравят с успеха.

Майк Джеймс допринесе за успеха със 17 точки, 3 борби и 4 асистенции, докато за Валенсия Семи Оджелейе завърши с 22 пункта, 6 борби и 2 асистенции.

По този начин Монако изравни Панатинайкос и Барселона в борбата за второто място в подреждането, като и трите отбора са с баланс 20-11. Междувременно Валенсия заема 12-а позиция с показатели 14-17 и все още има надежди за попадане в play-in турнира, който може да осигури на тима участие в плейофите на Евролигата за пръв път от сезон 2010/11 насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в приземни помещения на Централната поща в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)
Пожар горя в приземни помещения на Централната поща в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)
В Словакия гласуват на избори за нов президент на страната
В Словакия гласуват на избори за нов президент на страната