НОВИНИ

Парламентът с кворум, пренаредиха законодателната програма

Николай Минков
от Николай Минков
09:17, 20.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Политика
парламентът кворум пренаредиха законодателната програма
Снимка: БГНЕС

Със 119 регистрирани в зала и 9 онлайн Народното събрание събра кворум и започна работа. Заради забавяне на законодателната програма депутатите пренаредиха дневния си ред, като първа точка ще бъде обсъждане на промени в Закона за здравето на първо четене, внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

За днес е предвидено още второ четене на промените Закона за опазване на околната среда, на Закона за задълженията и договорите, промени в НПК, а така също второ четене на промените в Закона за личната помощ и в Закона за подпомагане на земеделските производители.

Парламентарният контрол ще започне след изчерпване на дневния ред. Заради ограниченото време на депутатски питания ще отговарят само тримата вицепремиери Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Мариана Николова.

Томислав Дончев ще отговаря на питане относно политиката на правителството при преразпределение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 14.07 - 14.10.2020 г.

Екатерина Захариева ще отговаря относно развитието на Българо-Северомакедонските отношения в контекста на преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Вторият въпрос към нея е за официалната позиция на България при стартирането на преговорите между Европейския съюз и Северна Македония.

Третото питане е относно участието на Република България в инициативата "Три морета".

Питанията към Мариана Николова са 4, като по-важните са относно финансово подпомагане на туроператори и туристически агенти и за заплатите в администрацията на Министерството на околната среда и водите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диетолог: Не е рисковано да се спазват стриктни пости
Диетолог: Не е рисковано да се спазват стриктни пости
Поставят два нови контейнера за разделно събиране на текстил и облекла в София
Поставят два нови контейнера за разделно събиране на текстил и облекла в София