НОВИНИ

Първа официална визита от началото на пандемията: Вучич идва по покана на Борисов

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:52, 31.05.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив

Стъпка към реални срещи, вместо виртуални на най-високо ниво от утре. Първа официална визита у нас след началото на пандемията. Сръбският президент Александър Вучич идва утре в България по покана на премиера Бойко Борисов.

Двамата ще проверят напредъка по изграждането на автомагистрала "Европа" и "Балкански поток". Надеждата на Борисов е с тази визита, както и с предстоящата след няколко дни на гръцкия премиер Мицотакис да привлече повече туристи от съседните държави към българските курорти.

Целта на Борисов е заедно с балканските му колеги е да направят и реклама на туризма в региона.

Бойко Борисов - министър-председател: Спасението е светът да се отърве от мисълта за коронавирус.

В настоящия етап от епидемията с COVID-19, и морето и планините ни са безопасни за туризъм,уверен е премиерът.

Бойко Борисов - министър-председател: Да имам и аз принос в медицината - лечителни на това слънчице, морски бриз, той минава вирусът, така че да примамим да дойдат, и сърби и гърци, и румънци.

Борисов коментира и обявеното от Турция създаване на забранена военна зона в близост до границата. По думите му отношенията ни с Анкара са прекрасни и там не правят нищо различно от това, което ние в България правим. Още повече ,че двете държави са членки на НАТО.

Бойко Борисов - министър-председател: Ние тук също имаме подобни съоръжения, радари и други. Да, военни съоръжения са. Още повече, че ние като направихме оградата, те нищо не казаха, даже казахме, че тя съвместно ще ни служи.

Премиерът остана доволен днес от видяното по строежа на обходния път на Поморие като последен етап от разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и на Арена Бургас

Бойко Борисов - министър-председател: Надявам се за Нова година да има един голям концерт тук, без маски, да се порадвате.

В тази зала се снима и новият клип на Виктория Георгиева - българската участничка в "Евровизия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връстници биха 13-годишна в Южния парк в София
Връстници биха 13-годишна в Южния парк в София
Отварят театри, ресторанти и спа центрове
Отварят театри, ресторанти и спа центрове