НОВИНИ

Първа репетиция на Интелиджънт мюзик проджект за "Евровизия"

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:16, 30.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Още
Слушай новината

С триметрово "звуково ядро" Интелиджънт мюзик проджект ще представят своята песен на "Евровизия". Българските представители са от ден в Торино, а днес беше първата им репетиция. Криейтив директорът на групата Андреа Чели даде специално интервю за БНТ.

Огромно звуково ядро, което разпръсква светлина и енергия, и разбира се - музика, а в него - Интелиджънт мюзик проджект - това ще покажем на Европа.

Всичко започна от начина, по който аз си представих значението на песента “Intention”. За мен тя е като едно вътрешно приключение, което героят преживява. И като всяко приключение, има нужда от бойци, от характери. За мен музикантите, които ще се качат на сцената, са бойците, но всеки боец има нужда от някакъв гравитационен център, казва Андреа Чели - криейтив директор на групата.

Така се зародила идеята за триметровото "звуковото ядро" на сцената.

То представлява огромен говорител, пълен със светлинни ефекти, които ще разпръскват енергията от сцената към всички в залата и пред екраните, допълва Андреа Чели - криейтив директор на групата.

Зад сценичното представяне стои още една символична идея.

Този гравитационен център да отдава почит към рокендрол музиката. Вдъхновението ми е от легендарната група Grateful Dead (Грейтфул дед), чиято запазена марка е така наречената "стена на звука", обяснява Андреа Чели - криейтив директор на групата.

Андреа Чели признава, че работата с Интелиджънт мюзик проджект е повече от удоволствие.

Когато ги срещнах, всъщност се запознах с много, много, много талантливи музиканти. За мен е много важно да работя с личности. Моят съвет е да застанат на сцената наистина като бойци, да оставят своя отпечатък на сцената чрез тяхната индивидуалност, чрез тяхната независимост.

И последният съвет - да се забавляват на сцената.

Още снимки от репетицията вижте в галерията:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сити отново е на точка пред Ливърпул след разгром над Лийдс
Сити отново е на точка пред Ливърпул след разгром над Лийдс
Пожарът в автоморга край Ямбол е потушен
Пожарът в автоморга край Ямбол е потушен