НОВИНИ

Пожарът в автоморга край Ямбол е потушен

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 30.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Потушен е големият пожар в автоморга край Ямбол. Няма завишени стойности на вредни газове във въздуха над града и близките села. Изясняват се причините за пожара и нанесените щети.

Няма замърсяване на въздуха в Ямбол след големия пожар в автоморга край града. Един пожарникар е получил леко нараняване по време на гасенето на огъня.

Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда извършва от снощи 24 часови замрвания за вредни газове във въздуха.

Не са установени завишени стойности на въглероден диоксид. Единствено леко замърсяване с прахови частити. Днес в 6.00 и в 11.00 часа отново е извършено такова замерване, като отново стойностите са същите, каза Васил Александров, областен управител на област Ямбол.

Стари гуми, пластмасови автомобилни части, остатъчни масла и горива повече от 10 часа горяха край Ямбол. 7 пожарникарски екипа се бореха с огъня. След промяна в посоката на вятъра снощи гъстия дим се разнесе над жилищните райони и близките села.

Направен е оглед на мястото на пожара. Извършват се проверки на фирмата собственик на автоморгата от Инспекцията по труда. Разследване трябва да установи причините за пожара.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа репетиция на Интелиджънт мюзик проджект за "Евровизия"
Първа репетиция на Интелиджънт мюзик проджект за "Евровизия"
Чествания в Клисура по повод 146 години от Априлското въстание
Чествания в Клисура по повод 146 години от Априлското въстание