НОВИНИ

Първи грешен ход за Иван Алипиев и Антверп във ФИБА Къп

Българинът и неговите съотборници не издържаха срещу французи

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:35, 15.10.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Първи грешен ход за Иван Алипиев и Антверп във ФИБА Къп
Снимка: FIBA
Слушай новината

Иван Алипиев и Антверп Джайънтс допуснаха първа грешна стъпка през новия сезон във ФИБА Къп. Пред своя публика българинът и неговите съотборници не успяха срещу Шоле с 81:94 в мач от втория кръг в група C.

Така играчите, водени временно от треньорката Джил Лорънт, имат една победа и една загуба до този момент, като заемат второ място във временното класиране. На 23 октомври (сряда) Алипиев и компания ще приемат Фрибур.

Гостите държаха инициативата в ръцете си почти през цялата първа част и след 10 минути игра се отскубнаха с 6 точки. Домакините имаха готов отговор и на свой ред се докопаха до равенството във втората част, но това не спря французите да поведат на голямата почивка с 49:45.

Отборът от Шоле опази водачеството си и при подновяването на играта, взимайки аванс от 6 точки в края на предпоследния период. Белгийците не се предадоха и продължиха да дишат във врата на своите съперници, но французите намериха противодействие и си върнаха двуцифрения превес, за да сложат край на интригата.

Алипиев влезе от пейката, но не се запомни с нищо в своето представяне. Българският национал остана в игра само 5 минути, за които не успя да се разпише, а на сметката си остави само 1 асистенция. При стрелбата си крилото бе 0/1 от тройката и 0/2 от наказателната линия.

Майк Мур блесна за „гигантите“ с 22 точки и 6 точни стрелби от далечна дистанция. Майкъл Флауърс приключи с 20, 5 асистенция и 4 тройки. Кайл Фостър отбеляза 13 точки, Уил Бейкър остана с 11.

Бастиен Воатие се отличи за победителите с 29 точки и 7 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нищо ново: Александър Везенков гарантира нова победа на Олимпиакос в Евролигата
Нищо ново: Александър Везенков гарантира нова победа на Олимпиакос в Евролигата