НОВИНИ

Първи положителен тест за COVID-19 на пилот във Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:15, 30.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Други спортове
първи положителен тест covid пилот формула

Позитивната проба е на мексиканският пилот на "Рейсинг Пойнт"- Серхио Перес.

Серхио Перес стана първият пилот във Формула 1, за когото бе обявено, че е дал позитивна проба за коронавирус.

През днешния ден мексиканецът не присъстваше на събитията, предшестващи надпреварата за "Голямата награда на Великобритания", която ще се проведе тази неделя.

Отсъствието на пилота през днешния ден бе обяснено от отбора, че е в резултат на "неопределен" PCR тест. Малко по-късно Перес е бил тестван наново като пробата му се е оказала положителна.

"Перес се е изолирал в следствие на инструкциите и разпоредбите на местните здравни власти", обявиха от Формула 1 и ФИА.

Те добавиха и че всички контактни лица на Перес също са били открити и са поставени под карантина. По този начин от Формула 1 и ФИА се надяват, че ситуацията е била овладяна и че уикенда ще може да се проведе безпроблемно.

От екипа на "Рейсинг Пойнт" увериха, че техният пилот се намира в добро състояние.

"Серхио, физически се чувства добре и е в добро разположение на духа. В съответствие с всички изисквания на здравните власти, той ще остане изолиран. Целият отбор му желае бързо възстановяване и го очакваме скоро да се завърне зад волана на RP20"

От отбора също така изразиха желание в неделната надпревара да участват с двама пилоти като за момента остава неясно кой ще бъде съотборник на Ланс Строл.

От началото на сезона Серхио Перес се представя много силно, отбелязвайки точки и в трите старта до момента. Това му отрежда и временна 6-та позиция в генералното класиране при пилотите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
265 нови случаи на коронавирус у нас. Шестима души са починали
265 нови случаи на коронавирус у нас. Шестима души са починали
Матео Салвини на съд заради блокирането на мигранти
Матео Салвини на съд заради блокирането на мигранти