НОВИНИ

Първите четвъртфиналисти в Шампионската лига стават ясни днес

първите четвъртфиналисти шампионската лига стават ясни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 08.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер от 22.00 часа българско време ще се изиграят двубоите реванши от осминафиналите на Шампионската лига, противопоставящи Ливърпул - Интер и Байерн (Мюнхен) - Ред Бул (Залцбург).

Английският гранд има комфортен аванс от две попадения след първата среща на "Сан Сиро" (2:0), когато точни за "мърсисайдци" бяха Роберто Фирмино и Мохамед Салах, и днес трябва да довърши започнатото на своя "Анфийлд".

Освен, че трябва да догонва два гола пасив, италианският шампион се изправя и срещу статистиката, която не е никак благоприятна за него. Досега в историята си "нерадзурите" са се изправяли веднъж срещу Ливърпул в най-престижния европейски клубен турнир. През 2008 година двата тима се срещнаха отново в осминафиналите на надпреварата, като и двете срещи завършиха със загуби за Интер. Италианците са в търсене на първото си попадение в сблъсъците си с "мърсисайдци".

В другия осминафинален двубой германският първенец Байерн (Мюнхен) посреща австрийския шампион. Първият двубой в Валс-Зиценхайм завърши изненадващи при равенство 1:1, а през уикенда "баварците" отново не се поздравиха с успеха при домакинството си на Байер (Леверкузен) в Бундеслигата, завършило отново 1:1.

Какво обаче ще се случи тази вечер? Предстои да видим!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на ЦСКА е със спукано тъпанче след дербито с Левски, ще отсъства 3 седмици
Капитанът на ЦСКА е със спукано тъпанче след дербито с Левски, ще отсъства 3 седмици
Виктория Томова стартира с разгромен успех в Индиън Уелс
Виктория Томова стартира с разгромен успех в Индиън Уелс