НОВИНИ

Първият ваксиниран срещу COVID-19 у нас ще е здравният министър

bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 26.12.2020
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

"Да, аз ще бъда първият ваксиниран българин". Това заяви здравният министър Костадин Ангелов при пристигането у нас на първите ваксини срещу COVID-19.

9750 дози от препарата на "Пфайзер" - "Байонтек" вече са във фризера на "Бул Био". Утре, 27 декември, започва ваксинирането в няколко болници в София, Пловдив и Бургас.

Първите ваксини срещу COVID-19 вече са в България

"Радостното е, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Постоянно има лекари, сестри, които имат желание да се включат във ваксинацията, в първата доставка. Оптимисти сме, че ако продължим с представянето на допълнителна информация, с обясняването на хората какво и защо трябва да се ваксинират, ще постигнем желания резултат. Амбицията ни е да постигнем 70% ваксинирани българи. След като постигнем това число, ще хвърлим маските, ще започнем да се виждаме, да виждаме своите близки, да ходим на театър и кино", добави още Ангелов.

Министърът заяви също, че ще разчита изключително много на медиите по отношение на информирането на хората и в убеждаването на обществото, че ваксините са безопасни за здравето.

"Трябва хората да разберат, че ваксината е абсолютно безопасна, тя е ефективна. Ако може да направим класация на чудесата, които са извършени в науката, откриването на ваксината е едно от тях, защото тя е спасила много милиони хора по света“, каза още той.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ВАКСИНИТЕ, ЗАДАЙТЕ ГИ ТУК.

НИЕ ЩЕ ПОТЪРСИМ ЕКСПЕРТИ, КОИТО ЩЕ ОТГОВОРЯТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима души са ранени при стрелба в Берлин
Четирима души са ранени при стрелба в Берлин
Празнуваме Деня на Бащата
Празнуваме Деня на Бащата