НОВИНИ

Първо украинско бебе се роди в "Майчин дом"

първо украинско бебе роди софия сбалаг майчин дом
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 17.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в 14.10 часа се роди първото украинско момченце в най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом".

То е с перфектните мерки 3610 кг и 50 см, като се появи на бял свят след спешно цезарово сечение, извършено от екипа на проф. д-р Иван Костов, д-р Иван Диков, д-р Георги Теменджийски, д-р Венера Чернева анестизиолог, Д-р Десислава Бекташева и д-р Ася Гуленова - неонатолози, акушерките Елизабета Нецова, Наталия Василева и Надежда Христова и анестизиологична акушерка Жанета Милева.

Майката и бебето се чувстват отлично.

Украинката на име Алина благодари от сърце за грижите, професионализма и помощта, които са получили от екипа на "Майчин дом". Тя е на 30 години от гр. Харков с момченце на 5 години, когато бременна в 9-и месец, след бомбардировка над родилния дом там, решава да потърси убежище в България.

След тежко и трудно пътуване в продължение на повече от седмица, тя пристига благополучно в София, където на бял свят днес се появи вторият ѝ син.

Ръководството и екипът на СБАЛАГ "Майчин дом" честитят прекрасната новина на цялото семейство, като им пожелават здраве, мир и щастливи дни заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха софиянец, участвал в международна група от педофили
Задържаха софиянец, участвал в международна група от педофили
МО: Придвижва се военна техника към учебен полигон "Ново село"
МО: Придвижва се военна техника към учебен полигон "Ново село"