НОВИНИ

Пътен експерт за катастрофата в София: Институциите бездействат

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
07:22, 04.09.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Поредният тежък инцидент на пътя, при който пиян шофьор отне живота на 15-годишно момче на пешеходна пътека, поражда въпроси за приетите законови промени в Наказателния кодекс.

Беше решено да се отнемат превозните средства на шофиращи след употреба на алкохол - но има ли какво още да се направи, за да се предотвратят подобни трагедии?

"За нас това е тайфун, това е нещо като бедствие, причинено от хората. Институциите бездействат или правят нещо на парче, или се скриват зад някой друг", заяви пред БНТ пътният експерт инж. Ангел Попов.

По думите му отговорните институции не се грижат за превенцията на такива случаи и не обръщат внимание на неправителствения сектор.

"Този човек, който уби едно дете и почерни следващата майка, е бил с отнета книжка за алкохол. Това, ако имаше превенция, вероятно нямаше да се случи. Никъде в цивилизованите държави хора, които веднъж са употребили алкохол и са седнали зад волана, не са останали безнаказани. При нас всичко е на парче".

Докато държавата продължава да вика неправителствения сектор, казаното от тях остава написано на листчета, нищо няма да се промени и ще продължаваме да висим по пътеките, коментира Попов.

Вижте още в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек е загинал на фестивала в Невада, блокиран от проливни дъждове и кал
Един човек е загинал на фестивала в Невада, блокиран от проливни дъждове и кал
Масирана атака с дронове срещу Одеска област
Масирана атака с дронове срещу Одеска област