НОВИНИ

След поредната смърт на дете на пътя - протест пред МВР тази вечер

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 04.09.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

След поредната трагедия с убито дете на пешеходна пътека тази вечер се организира протест с искане за справедливост и по-строг контрол на нарушителите на пътя. Близки на загинали в катастрофи ще се съберат в 18.00 часа пред Министерството на вътрешните работи - на метри от мястото, където в събота вечерта пиян шофьор уби 15-годишния Филип.

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите и поставяне на камери и легнали полицаи на всички ключови места. Мълчаливо бдение се проведе и снощи на пешеходната пътека, на която беше изгубен поредният млад живот. За около час беше блокирано движението в района.

От 10 до 20 години затвор може да получи мъжът, който блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека

Два промила алкохол в кръвта показаха и дрегерът, и кръвната проба на 37-годишния водач. Той е обвинен, че е причинил катастрофата при евентуален умисъл, тъй като няма спирачен път преди фаталния удар. Мъжът има и 5 предишни нарушения. Едно от тях е за превишена скорост, а друго - за шофиране след употреба на алкохол.

От прокуратурата ще поискат най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Мярката ще бъде гледана утре. За причиняване на катастрофа при евентуален умисъл законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор с над 1,2 промила в кръвта катастрофира в Казанлъшко
Шофьор с над 1,2 промила в кръвта катастрофира в Казанлъшко
Интензивни валежи и гръмотевични бури днес
Интензивни валежи и гръмотевични бури днес