НОВИНИ

Масирана атака с дронове срещу Одеска област

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:19, 04.09.2023
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Войната в Украйна - масирана атака с дронове срещу Одеска област. Местните власти призоваха жителите да останат в укритията, защото опасността не е отминала. Към момента няма данни за жертви и щети.

По информация на руското министерство на отбраната, през изминалата нощ са унищожени две безпилотни машини - близо до Крим и над Курска област. Украинците продължават да напредват на юг, според Москва руските сили отблъскват атаките.

Зеленски отстрани министъра на отбраната на Украйна

В традиционното си среднощно обръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че е постигнал споразумение с френския си колега Еманюел Макрон за обучение на украински пилоти във Франция. Зеленски обяви и очакваната смяна на военния министър Олексий Резников. Това е сред най-сериозните политически рокади в Украйна след началото на войната и е част от стратегията на Зеленски да се справи с корупцията в страната. А това е част от дългосрочния план на Киев за присъединяване към ЕС, пише Би Би Си.

Днес в Сочи, ще се проведе среща президентите на Турция и Русия - Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Сред основните акценти в нея е бъдещето на т.нар. зърнена сделка, която предполага свободен износ на украинско зърно през Черно море. Москва се оттегли от спогодбата през юли и настоява за изпълнението на редица условия, преди да се върне към нея.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътен експерт за катастрофата в София: Институциите бездействат
Пътен експерт за катастрофата в София: Институциите бездействат
Започва регистрацията на партиите за местните избори
Започва регистрацията на партиите за местните избори