НОВИНИ

Пътник е починал след слизане от самолет на летище София

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
09:53, 18.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Пътник почина на летище София. За "По света и у нас" от Спешна помощ заявиха, че 64-годишният кипърец е паднал и си е ударил главата на лентата за багаж. Линейката е пристигнала на място 9 минути, след като е получен сигналът.

В неделя през нощта семейството на Елица Бейска чака, за да вземе багажа си на летище София. В този момент съпругът ѝ вижда мъж, който лежи на земята с рана на главата, а един от пътниците му прави сърдечен масаж.

"Имаше и двама медици или служители на летището, които бяха облечени в зелени дрехи. От тях двамата също правеха сърдечен масаж и се редуваха с момчето, което беше от пътуващите. В същото време му се наливаше някаква банка. Всичко беше съвсем ръчно изпълнение докато не дойдоха от линейката", разказа Бейска.

В позицията си, от летище София заявиха, че имат 24-часов медицински екип, който се е отзовал веднага в конкретния случай. Оказва се, че когато екипът пристига на място мъжът вече не е имал сърдечна дейност.

"Във връзка със случая с починал пътник на Терминал 2 бихме искали да информираме, че столичният аеропорт разполага с 24-часов медицински екип. В конкретния случай той е пристигнал веднага. На място медиците установили, че пътникът не е имал сърдечна дейност. Медицинската служба на летището разполага с три дефибрилатора, които се използват при спешни случаи", казват от столичния аепопорт.

Елица разказва, че на мястото дефибрилатор не е имало. Останала учудена, тъй като в Белгия, където живее, те са достъпни за всички.

"Ние ги търсихме тези дефибрилатори. Съпругът ми специално обиколи, за да види къде има дефибрилатор, ако може да помогнем, но не ги видяхме. Разбрах, че са казали, че има, но не са на видимо място, а и те не ги ползваха, ние не можехме да ги намерим", каза още Бейска.

От Спешна помощ заявиха, че екипът се борил за живота му около 50 минути.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна: Руска нощна атака нанесе щети на пристанищната инфраструктура
Украйна: Руска нощна атака нанесе щети на пристанищната инфраструктура
Кристиано Роналдо: Саудитското първенство е по-добро от МЛС
Кристиано Роналдо: Саудитското първенство е по-добро от МЛС