НОВИНИ

Пътностроителните фирми поискаха оставката на министър Комитова

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:49, 08.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава третият национален протест на Браншова камара "Пътища". Протестът започна в 8:30 сутринта пред регионалното министерство, но вече се пренесе пред Министерския съвет. Искането е изплащане на 800 милиона лева, които държавата дължи на работниците за извършената работа. Стана ясно, че министър Виолета Комитова няма да приеме протестиращите.

Протестиращите пътностроителни фирми поискаха оставката на Виолета Комитова, тя ги покани на среща следващата седмица.

"Нашите искания са да бъде осигурено плащане до края на годината на поне 600 милиона и разумна перспектива за изплащане на останалите средства", заяви Стефан Чайков, председател на УС на ББК "Пътища".

"Госпожа Комитова да се свърже с колегите си от Министерството на финансите и да разбере, че всеки месец има над 2 милиарда излишък, тя трябва да намери начин да ги разплати, както тези хора са намерили начин да свършат своята работа", допълни Георги Златев, ББК "Пътища".

Позицията на регионалното министерство за несъстоялата се среща е, че министър Комитова изрично е подчертала, че кани на среща управители на пътностроителни фирми, а всъщност на срещата са дошли само представители на българската Браншова Камара.

"И миналата, и по-миналата година фирмите са били в едно и също положение. Тоест по същия начин са чакали едни пари, които не са ги имали нито в договори, нито в бюджета на държавата. След като предишната и по-предишната година те са били в същото финансово положение - защо сега се протестира? И защо сега се отказва да дойдат да говорят с нас?", каза още заместник-регионалният министър Иван Шишков.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерален съдия препоръча делото срещу Роналдо за изнасилване да не се гледа
Федерален съдия препоръча делото срещу Роналдо за изнасилване да не се гледа
Нови доказателства: Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас
Нови доказателства: Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас