НОВИНИ

Патриарх Неофит благодари на лекарите и медицинските работници в навечерието на именния си ден

патриарх неофит благодари лекарите медицинските работници навечерието именния ден
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 19.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

На 21 януари, петък, Светата църква отдава прослава на преп. Максим Изповедник и св. мчк Неофит – небесен покровител на Негово Светейшество Българския патриaрх и Софийски митрополит Неoфит.

В митрополитския катедрален храм „Св. вмчца Неделя“, гр. София, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи света Литургия с начален час 9.00.

Светейшият патриарх Неофит ще почете небесния си закрилник в молитва и уединение в храма-параклис „Св. вмчца Марина“ в дворите на патриаршеския дом.

Негово Светейшество призовава всички желаещи да го почетат, да отправят сърдечна молитва към Всеподателя Бога за здраве, благопреуспяване, мир и избавление от бича на пандемията. Предстоятелят на Светата ни Църква отново призовава за стриктно спазване на установените от здравните власти и съобразени от Св. Синод противоепидемични мерки.

В дни на изпитания, когато сме свидетели на безгранична болка и страдание, на отнети от заразата човешки животи, нека обърнем поглед към нашите братя и сестри, които се намират в нужда и ги подпомогнем според възможностите си.

Светейшият патриарх още веднъж изказва своята благодарност и духовна подкрепа към лекарите, медицинските работници и доброволците, които втора година всекидневно се борят в битката за запазване на човешкия живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Сунгурларе е пред здравна криза, един лекар преглежда всички пациенти
Община Сунгурларе е пред здравна криза, един лекар преглежда всички пациенти
Специално: Близки на загиналите в автобуса на "Струма" искат паралелно разследване
Специално: Близки на загиналите в автобуса на "Струма" искат паралелно разследване