НОВИНИ

Пътувания до Израел - само по неотложност, призовава МВнР

мвнр призова пътува сицилия околностите
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 29.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Пътуванията до и пребиваването в Израел на български граждани да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност, съветват от Министерството на външните работи.

Всички граждани, пристигащи в и напускащи Израел чрез летище Бен Гурион, следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания за евентуални промени в техните полети, уведомява МВнР на сайта си.

Полети на "България Еър" до Израел няма да бъдат извършвани на 29 и 30 септември 2024 г. Решение за полетите през октомври за момента не е обявявано:

МВнР препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на Израел, да се придържат стриктно към инструкциите на Израелската гражданска защита (Home Front Command) и да подават точни данни за продължителността на престоя си и данни за контакт до българското посолство в Тел Авив, с цел максимално съдействие при необходимост:

При необходимост българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Тел Авив – Embassy.TelAviv@mfa.bg и спешните телефонни номера - + 972 54 595 4379; +972 547640089.
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио нанесе първа загуба на Торино в Серия А
Лацио нанесе първа загуба на Торино в Серия А
Карлос Алкарас с експресно класиране на четвъртфиналите в Пекин
Карлос Алкарас с експресно класиране на четвъртфиналите в Пекин