НОВИНИ

Пътят между "Аспарухово" и "Галата" във Варна е пълен с дупки и неравности

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 30.01.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пътят към варненския квартал "Галата" е в лошо състояние, на много места има дупки, а старият асфалт е вълнообразен.

Неравностите по пътя и по-дълбоките дупки създават предпоставки за инциденти, коментираха пред екипа на БНТ живеещи в "Галата" и "Прибой". На панорамата площадка между квартал "Аспарухово" и "Галата" има най-много дупки, но такива не липсват и нагоре в посока Кръста.

Според хората тук цялостен ремонт на пътя между "Аспарухово" и "Галата" не е правен години.

"Частични ремонти правят, запълване, и те след една година пак се изравят. Асфалтът от тежките машини е вълнообразен и все едно през бабуни минавате и е много неприятно", коментира Петър Димитров.

Районният кмет Ивайло Маринов е запознат с проблема.

"Планирахме да запълним дупките малко преди да започне студът, със студена смес, но след като заваля сняг, прецених, че е по-добре да изчакаме да се стопли, да има по-добри топли дни, за да можем да запълним дупките с топла смес и да може да станат по-здраво", обясни кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

Въпреки че причиняват неудобства, живеещите в квартала, смятат, че не трябва да се избързва със запълването на дупките.

"Трябва да се запълнят, когато позволява времето, не в студ, сняг, а когато е сухо времето и за мен специално трябва да се избира момент да не пречи на движението. Трябва да са по принцип на по-голяма дълбочина. Да се сложи чакъл, някакви пълнежи и тогава да се асфалтира, не да се направи някакво минимално запълване и оттам бързо се износват", заяви Хитко Атанасов.

Общата площ на проблемните зони е около 70 квадратни метра и ще бъдат запълнени още следващата седмица, ако времето позволява, обеща районният кмет. В момента се изготвя проект за реновиране на цялата отсечка между кварталите "Аспарухово" и "Галата", като е предвидено изцяло да бъде подменена ВиК инсталацията и да бъде изграден пешеходен ринг до панорамната площадка.

Репортер: Ива Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитатели на изкуството Икебана наредиха своя изложба в Пловдив
Почитатели на изкуството Икебана наредиха своя изложба в Пловдив
Марко Верати е с COVID-19
Марко Верати е с COVID-19