НОВИНИ

Пеевски: Г-н премиер, сняг онлайн не се чисти

Делян Пеевски
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 26.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

"Изненадваща е изненадата на Министерския съвет и конкретно на министър-председателя от това, че първият за годината сняг наваля в края на ноември. С недоумение научавам, че г-н Денков е свикал извънредно заседание на МС онлайн. Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС", коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите му хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите.

"Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това. Да напусне топлия и уютен кабинет и заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", заяви Делян Пеевски.

Той подчертава, че премиерът не е научил най-важния урок на властта.

"Властта е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите", каза още Делян Пеевски.

Пеевски подчертава, че е отговорност на премиера "да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлoжиха мача между ЦСКА 1948 и Арда
Отлoжиха мача между ЦСКА 1948 и Арда
Снежна блокада в цялата страна - къде падна най-много сняг
Снежна блокада в цялата страна - къде падна най-много сняг