НОВИНИ

Пеевски: Информацията за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна

пеевски информацията недекларирани мен офшорни дружества невярна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 05.10.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият народен представител Делян Пеевски изпрати изявление до медиите по повод информация от международното разследване "Досиетата Пандора", че той е свързан с 3 офшорни фирми, за които няма следа в подадените от него имуществени декларации.

Ето и целия текст на изявлението на Пеевски:

Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество.

Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни.

Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех.

Делян Пеевски е един от двамата български политици в досиетата "Пандора"

Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като "документи", не се нуждае от коментар.

Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения.

Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци.

Не е случайно избран и момента за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: ГЕРБ е готова за изборите и ще се постарае България да има стабилно правителство
Борисов: ГЕРБ е готова за изборите и ще се постарае България да има стабилно правителство
БСП поиска оставката на областния управител на София заради скандала с наема на "Позитано"
БСП поиска оставката на областния управител на София заради скандала с наема на "Позитано"