НОВИНИ

Радев: Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 05.10.2021 (обновена)
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България. Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи. Това заяви в коментар пред медиите президентът Румен Радев след като стана ясно, че Делян Пеевски е един от двамата български политици в досиетата "Пандора".

Президентът беше в Стара Загора, където коментира и тежките пътни инциденти от последните няколко дни.

Искам да изкажа своята съпричастност към пострадалите, към техните семейства, благодарност към лекарските екипи, които полагат грижи за тези млади хора и съответно искам да споделя, че това е едно изключително грозно явление, тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е явление само за нашите пътища, има го във всички градове на България, но трябва като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия, трябва да кажа, че това е абсолютна престъпност и безотговорност към най-висшите ценности - животът на хората и здравето на нашите деца, каза Радев.

Искам да поздравя кмета г-н Тодоров за неговата решимост да се справи с това, предприетите твърди мерки очаквам скоро да има резултат и Стара Загора да се превърне в пример как трябва да се броим с тези явления със съоръжения на пътя, с видеонаблюдение, така че да предприемем основния недостатък, допълни президентът.

Правилно казвате да има по-строги закони, но и в момента има закони, но проблемът е, че тези хора първо трудно се регистрират като нарушения и след това трудно се наказват. Затова видеонаблюдението трябва да бъде навсякъде , така че да могат да се регистрират тези нарушения и съответно да има присъди. Аз ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още веднъж да преразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги наказания, за по-ефективни механизми да се разкриват и регистрират тези нарушения, така че да имаме строго наказание и да бъдат внесени в следващия парламент, каза Радев.

След дрифт в кръгово кръстовище в Стара Загора: Три пометени момичета, едното е с ампутиран крак

Относно предстоящите избори, той заяви:

Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове може да доведе до безкористната подкрепа на българските граждани. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.

Относно символиката на вдигнатия юмрук, Радев заяви:

Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България.

Вижте още в прякото включване на Десислава Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов обвини Михайлов, че е обиждал Хубчев и определи условията за националите като „чалга“
Бербатов обвини Михайлов, че е обиждал Хубчев и определи условията за националите като „чалга“
8 области са близо до тъмночервената зона за COVID-19
8 области са близо до тъмночервената зона за COVID-19