НОВИНИ

Пеевски: Какъв е изходът е въпрос към Мистър Кеш Радев

Ако Калин Стоянов бъде уволнен, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия, допълни Делян Пеевски

Делян Пеевски
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 20.08.2024
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Въпросите как се стигна дотук и какъв е изходът от ситуацията са към човека, който доведе до това вчера - Мистър Кеш Радев. Вчера Конституцията на България беше прегазена, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос Дали Калин Стоянов е човек на ДПС Пеевски коментира: "Автентично можете да попитате лицето Кирил Петков, че той е довел Калин Стоянов, той е лежал на задната седалка в една кола заедно с него и Петър Петров".

Според Делян Пеевски Калин Стоянов си върши работата изключително професионално.

"Миналите предсрочни избори бяха проведени много добре. Всички международни организации, които наблюдаваха, нямат коментари. Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек - ако Мистър Кеш Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, ако бъде уволнен по най-несправедливия начин Калин Стоянов заради лъжи и измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия. Имам чисто професионални отношения с него. Виждам, че този човек се ползва с доверието на българските полицаи", допълни Пеевски.

По думите му тази ситуация е трябвало да бъде решена вчера по следния начин - президентът да не наруши Конституцията. "Той безвъзвратно я наруши. Отправя България право към Москва. Никой не се възпротивява на този човек, който наруши Конституцията. Българският политически елит, като няма такъв, не реагира. Ако имаше нормални лидери и партии трябваше да има подписка до Конституционни съд да се тълкува какво направи той. Г-н Борисов гласува ли тази Конституция - гласува я, беше ли нарушена вчера - беше", каза Пеевски.

Според него събирането в Росенец е нелегитимно, защото няма кворум.

"Знам колко души ще отидат там, защото знам кои са деребеите, които ще отидат там. Нормалните хора в ДПС подкрепят мен и те няма да отидат. Това, което ще се случи днес там, е една голяма измама. Ако нещо бъде направено, ще бъде оспорено от мен. В мига, в който почетният председател и сегашният друг председател се опитаха да откраднат марката на ДПС, те загубиха своята стойност съгласно устава, защото са нелегитимни и двамата. Този орган нищо не може да реши днес, това са пиар медийни ходове, доверие не може да има", каза още Делян Пеевски.

На въпрос на БНТ как ще се яви на изборите Пеевски заяви: "Ще видите, има време".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загасен е пожарът под Царев връх в планината Славянка
Загасен е пожарът под Царев връх в планината Славянка
България ще участва с 15 състезатели на световното първенство по летен биатлон в Отепя
България ще участва с 15 състезатели на световното първенство по летен биатлон в Отепя