НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Изиграхме фантастичен мач във всички аспекти

"Всички бяха перфектни", коментира Гуардиола след победата на Манчестър Сити над РБ Лайпциг

пеп гуардиола сме направили нищо специално една шампионска лига сме горди
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:49, 05.10.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, беше много доволен от представянето на отбора при успеха с 3:1 над РБ Лайцпиг като гост в срещата от втория кръг в Група "G" на Шампионската лига по футбол.

С успеха защитаващият титлата си британски тим събра пълен актив от 6 точки и води в класирането, а германците останаха на второ място с 3 точки, следвани от Йънг Бойс (Швейцария) и Цървена звезда (Сърбия) с по 1.

Сити записа и 16-и пореден мач без поражение в Евротурнирите и изравни най-дългата подобна серия на английски клуб на Лийдс Юнайтед (1967-1968), Тотнъм Хотспър (1967-1972), Челси (2018-2019) и Уест Хям, който е в същата поредица в момента, като сега участва в групите на Лига Европа.

"Чувствам се наистина добре. Изиграхме фантастичен мач във всички аспекти. Да, допуснахме 2-3 ситуации пред нашата врата, но това е нормално за цял мач. След петата минута поехме контрола върху срещата, владеехме топката, подавахме си добре, а когато успяваме да го направим, стават много хубави неща. Всички бяха перфектни", коментира Гуардиола.

Манцестърци пристигнаха в Лайцпиг след две поредни загуби, но прекъснаха серията.

"Не съдя отбора си само по резултатите. Да, предишните ни два мача не бяха най-добрите, но никога не е лесно да играещ срещу съперници, които се защитават с по 10 души пред наказателното си поле. Просто не бяхме достатъчно остри. Случва се. Но ако си мислите, че съм изпитвал някакви съмнения към играчите, това не е вярно. Вярвам безусловно на тези момчета. И те го доказват", каза испанският спец.

Гуардиола е доволен и от приноса на резервите. Хулиан Алварес и Жереми Доку влязоха от пейката и се отличиха с по гол и асистенция в последните десетина минути, за да донесат победата.

"Не за първи път Хулиан вкарва подобен гол. Щастлив съм, защото той, Нейтън (Аке) и Жереми влязоха в игра от резервната скамейка с усмивка на лице, въпреки че не започнаха като титуляри. Не може да не бъдем доволни", каза още наставникът на Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефано Пиоли: Мачът с ПСЖ ще бъде много важен
Стефано Пиоли: Мачът с ПСЖ ще бъде много важен
Хотелиери по Черноморието не предлагат олинклузив за следващата година заради поскъпването на храните
Хотелиери по Черноморието не предлагат олинклузив за следващата година заради поскъпването на храните