НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години

Мениджърът на Манчестър Сити очаква "много труден" мач срещу Уест Хям в неделя, както този срещу Астън Вила през 2022 г., когато "гражданите" бяха близо до катастрофа.

Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:07, 17.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, на чийто отбор му трябва само още една победа за титлата в Англия, очаква "много труден" мач срещу Уест Хям в неделя, както този срещу Астън Вила през 2022 г., когато "гражданите" бяха близо до катастрофа, предаде АФП.

"Ние сме в по-добрата позиция. Остава един мач, съдбата е в ръцете ни. Трябва да спечелим, за да станем шампиони. Всеки иска да бъде на нашето място, това е сигурно. В същото време дали ще бъде лесно? Абсолютно не", каза испанецът в петък.

Той "има чувството, че ще бъде като срещу Астън Вила", който бе последен мач през сезон 2021-22. Тогава Сити спечели с 3:2, но изоставаше в резултата с 2:0.

"Бихме искали да водим с 3:0 в десетата минута, но това няма да се случи. Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години. Те няма за какво да играят, но знам какво се случи и сега може да стане същото. Ние и феновете ни трябва да сме готови още от първата минута", предупреди мениджърът на "гражданите".

Манчестър Сити си върна първото място от Арсенал във вторник, след като спечели срещу Тотнъм с 2:0 в отложен мач. Тимът има две точки преднина пред "артилеристите" преди последните двубои.

"Има облекчения, но не е специално празнуване. Те бяха щастливи, но и невероятно спокойни. Знаят, че остава много работа. И сега ще го усетят", каза още Пеп Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един Терзич: Марко Ройс ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води отбора като капитан
Един Терзич: Марко Ройс ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води отбора като капитан
Георги Глушков и Стефка Костадинова бяха посрещнати в Община Пловдив
Георги Глушков и Стефка Костадинова бяха посрещнати в Община Пловдив