НОВИНИ

Пеп Гуардиола отправи молба към феновете

Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 26.12.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призова привържениците да носят маски на стадионите като опит за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Съгласно наскоро въведените разпоредби в Англия феновете трябва да покажат доказателство за пълен ваксинационен курс или отрицателен тест за COVID-19, за да присъстват на мачовете.

Има голяма вероятност футболните двубои отново да започнат да се провеждат при закрити врати, както беше през по-голямата част от изминалия сезон.

Пеп Гуардиола, който загуби майка си в следствие на COVID-19 миналата година, не иска това да се случи отново с друг и смята, че хората могат да положат повече усилия.

Запитан за перспективата отново да се играят мачове без фенове, мениджърът на Манчестър Сити сподели: „Не би ми харесало. Не можете да си представите колко различно е да се играе с публика, отколкото без. Не може да се сравнява.“

„В крайна сметка играхме при закрити врати, за да оцелее икономиката на световния футбол, за телевизионните оператори. Благодарение на това продължихме да получаваме заплатите си и можехме да играем футбол. Надявам се, че няма да се случи отново, но има заразени навсякъде. Тези хора ходят по стадионите и могат да заразяват“, каза още Гуардиола.

„На стадионите има хора, които не носят маски и това ме изненадва най-много. Разхождаш се по улицата, ходиш по големите молове, по места за купуване на подаръци за семейството и никой не носи маска. Ваксинации, бустерни инжекции, хората могат да решат проблема – но трябва да има и социалното дистанциране, както и маски. Това е най-добрият начин да защитим себе си, нашите семейства и останалите хора“, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

Пеп Гуардиола сподели, че вярва на лекарите, които твърдят, че ваксините спасяват хора.

„Доверявам се на хората, които знаят и те казват, че това е най-сигурният начин – чрез ваксина. Хората не умират, когато бъдат ваксинирани. Носенето на маска е толкова важно, като социалното дистанциране и дезинфекцията на ръцете, така че нека се опитваме да го правим. В противен случай вирусът може да се връща и отново, и отново, и отново“, каза още Пеп Гуардиола.

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити приема Лестър на „Боксинг дей“ (26 декември) от 17.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС е готов със санкциите срещу Русия заради Украйна
ЕС е готов със санкциите срещу Русия заради Украйна
В Гърция е задържан мъж, издирван в България
В Гърция е задържан мъж, издирван в България