Перничани остават без топла вода за един месец

от БНТ , Източник: БНР
14:32, 14.08.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
перничани остават без топла вода един месец

Близо месец ще продължи тазгодишната профилактика на съоръженията в ТЕЦ "Република" и на топлопреносната мрежа в Перник. Докато траят ремонтите перничани няма да имат топла вода.
Топлоцентралата ще бъде изключена на 22 август и ще заработи отново на 14 септември.

Профилактиката е ежегодна, тя се прави в края на всяко лято преди старта на новия отоплителен сезон, като целта е съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум рискът от по- сериозни аварии.

Тази година ремонтните дейности ще продължат по-дълго заради сероочистващата инсталация. Съоръжението е пуснато в експлоатация преди шест години и оттогава не му е правен по- сериозен ремонт, заяви изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" Любомир Спасов.

"Почваме сериозна работа на сероочистващата инсталация. Има доста неща да подменим вътре в нея. Има да поработим по главните трасета на мрежата, тъй като още от зимата има пробиви, които трябва да отстраним. Това трябва да стане при празна мрежа. И вътре в котела - ежегодна профилактика на нагревни повърхности", каза Спасов.

Намерението е от следващото лято дружеството да премине частично на газ, като в експлоатация ще бъдат пуснати закупените три газ генератори. Те ще бъдат монтирани в ново хале и ежегодно ще работят в периода май- октомври.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Служител на НСО пострада при удар от друг автомобил в столицата
Служител на НСО пострада при удар от друг автомобил в столицата
Бундестимът се събира в края на август
Бундестимът се събира в края на август