НОВИНИ

Пестелив Юнайтед си тръгна доволен от Гранада

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 08.04.2021
Чете се за: 01:08 мин.
Футбол
пестелив юнайтед тръгна доволен гранада

Съставът на Манчестър Юнайтед спечели с 0:2 гостуването си на Гранада в първа среща между двата тима от 1/4 финалите в турнира Лига Европа.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер определено не показаха най-доброто си лице на "Естадио Нуево Лос Карменес", но направиха достатъчно, за да си тръгнат с аванс от два гола преди реванша на "Олд Трафорд" след седмица.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като на пръв поглед домакините от Гранада бяха по-активни и повече се опитваха да създадат интересни ситуации.

Постепенно и гостите заиграха по-добре и погледнаха по-смело към противниковата врата без обаче да стигат до сериозни опасности.

Малко след изтичането на първия половин час домакинската отбрана, която се беше изнесла високо, бе хваната в крачка от дълго подаване на Виктор Линдельов, което намери Маркъс Рашфорд. Бързоногият нападател овладя топката зад испанската отбрана и с третото си докосване пусна топката покрай стража за 1:0.

Попадението логично пораздвижи тима на Гранада, който стигна до няколко опасности пред Де Хея, като изстрел на Янгел Ерера срещна гредата, а малко по-късно Роберто Солдадо пробва удар, който премина встрани.

Малко по-късно Кенеди пък пробва късмета си от въздуха, но кълбото отиде право в Де Хея, като това беше и всичко по-интересно през първата част.

След почивката отново бразилският футболист на няколко пъти тества рефлекса на вратаря на Манчестър Юнайтед, но стражът се справи с всяко едно изпитание.

Двубоят отиваше към своя край при минимален аванс за състава на Юнайтед, когато в заключителните минути Етеки удари с ръка Бруно Фернандеш и гостите получиха право да изпълнят дузпа.

Потърпевшият се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и въпреки слабия му изстрел и добрата реакция на вратаря на Гранада, топката влезе в мрежата за 0:2.

При този резултат дойде и последният съдийски сигнал, който ознаменува успехът на "червените дяволи" и им осигури солиден аванс от два гола преди реванша на "Олд Трафорд" след седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2957 нови случая на коронавирус у нас, 813 са в интензивните отделения
2957 нови случая на коронавирус у нас, 813 са в интензивните отделения
Хебър на финал след драма срещу Монтана
Хебър на финал след драма срещу Монтана