НОВИНИ

Петър Хубчев: Истинската покана да поема Берое дойде от кмета на града (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:24, 18.02.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
петър хубчев
Снимка: ПФК Берое
Слушай новината

Новият старши треньор на Берое Петър Хубчев даде пресконференция преди първия двубой на старозагорци от пролетния дял на първенството срещу Царско село.

По време на разговора Хубчев разкри, че кметът на Стара Загора е основната причина той отново да поеме в клуба в тази тежка ситуация.

"Знам колко е сложна ситуацията в Берое. С много хора говорих. Истинската покана дойде от кмета на града. След няколко разговора с него стигнахме до това решение", коментира Петър Хубчев.

Наставникът говори и за селекцията в клуба, заявявайки, че не разполага с нужния брой футболисти, а заради тежката финансова ситуация отборът е принуден да привлича основно свободни агенти.

"За съжаление не разполагам с този брой футболисти, на който на мен ми се иска. Малко са, но ще се опитаме в движение да попълним хората. Поемаме и друг риск. Взимаме футболисти, които според мен не са готови чисто физически, но нямаме друга възможност. Селекцията е отворен процес, но зависи от финансовите ни възможности. Търсим футболисти, които са свободни агенти, които се вписват във финансовата рамка на Берое в следващите дори няколко месеца. Аз лично съм обещал на тези хора, че няма да бъде взет футболист, който да надхвърля рамката, която са ми казали на мен. Ще бъде много трудно. Отворен процес, но трудно ще намерим качествен футболист. Тези футболисти не са лоши като футболисти, но не са подготвени физически. Само такива може да намерим в този момент", заяви специалистът, който за последно работи в Левски.

Хубчев допълни още, че единствено победите и желанието за игра у футболистите са това, което ще върне хората по трибуните.

"Само победите ще върнат хората на стадиона. Желанието, което отборът ще покаже също може да върне хората на стадиона. Това е малко по-дълъг процес. Ще се стремим на това да наблегнем", сподели Петър Хубчев.

Бившият национален селекционер разкри и докога е подписал договор да бъде начело на заралии: "Договорът ми с Берое е до лятото. Мисля, че по-добре от мен сте запознати с положението. Ако всичко е ОК, ще разговаряме", сподели Хубчев.

Старши треньорът, който веднъж вече води Берое между 2012 и 2016 година, коментира и какви ще бъдат целите пред отбора през пролетта.

"В едни други времена и други условия бих казал, че ще се борим и на двата фронта. Първенството ми е по-важно. Съществуването на този клуб ми е по-важно, но това нищо не значи", заяви Хубчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред БНТ говори собственикът на компанията, чиито камиони изгоряха на ферибот
Пред БНТ говори собственикът на компанията, чиито камиони изгоряха на ферибот
Ботев Враца се подсили с нападател
Ботев Враца се подсили с нападател