НОВИНИ

Петър Илиев е вероятната кандидатура на „Има такъв народ“ за премиер

петър илиев номинацията премиер bdquoима такъв народldquo
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 30.07.2021
5660
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Юристът Петър Илиев е вероятната номинацията на „Има такъв народ“ за поста министър-председател. Това научи неофициално "По света и у нас".

Днес в 17.00 часа президентът Румен Радев ще даде проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия "Има такъв народ". Радев заяви, че е време българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите.

От "Има такъв народ" обявиха, че имат кандидат за премиер и ще вземат мандата от президента. Засега не споменават името му, но казаха само, че е добър професионалист, отговорен, достоен и морален човек. От ИТН очакват приятелският огън да бъде спрян и заедно с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" да разградят досегашния модел на управление.

Припомняме, че Петър Илиев беше предложен за министър на правосъдието в първия кабинет, който лидерът на ИТН обяви в деня след изборите на 11 юли.

Тогава Слави Трифонов го представи като юрист, завършил магистратура в Софийския университет с пълно отличие. Специализирал Английско търговско право и Право на Европейския съюз в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал и Американско право в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по конституционно право в СУ, доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема.

Лауреат е на отличието на „Адвокат на годината“. Говори четири езика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младите ни джудисти на старт този уикенд в Букурещ
Младите ни джудисти на старт този уикенд в Букурещ
NFT-платформите ли са новата мания в света на изкуството?
NFT-платформите ли са новата мания в света на изкуството?