НОВИНИ

Петър Колев: Не получих благословията да водя Берое

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 25.04.2021
Чете се за: 01:28 мин.
Футбол
петър колев получих благословията водя берое

Новият старши-треньор на "зелените" изненадващо обяви, че повече няма да продължи да води отбора, въпреки че изпълни задачата да класира заралии за плейофите в първата шестица.

Колев изведе своите възпитаници до 1:1 при гостуването им в Монтана, но това беше напълно достатъчно за Берое да изпревари Черно море в битката за място в топ 6.

В интервюто след срещата наставникът говори за Димитър Димитров и съвместната работа помежду им в продължение на 11 години.

"Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки млад човек е предизвикателство да работи с него. Идеята на всичко това бе един ден да се случат нещата, които се случиха преди два дни. През тези години бях навсякъде с него. Където ме беше поискал, бях там. Когато и където имаше нужда също бях там. Много научих от него, много взех от него, но не съм дал малко. Бил съм с него и на -30 и +50 градуса. На много ветровито и много сенчесто. Имали сме трудности, имали сме успехи. Много пъти сме обсъждали нещо такова, обсъждали сме начините, по които може да се случи. Един от тези начини е този, който стана в четвъртък. Получих първоначалното му „Да“, след обстоен разговор с ръководството и някои други дългосрочни уверения."

В край на сметка Петър Колев уточни, че не е получил благословията да застане начело на Берое за постоянно и именно това го е накарало да заяви пред футболистите, че се оттегля от поста старши-треньор веднага след края на мача с Монтана.

"Трябваше ми една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последен път, в който получавам шанс да съм старши треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е един висок трамплин и старт за една треньорска кариера. За Димитър Димитров знам какво му е в душата в момента. Знам и какво става около него. Знам и какво чува, знам и че има много хора, които се радват, говорят и затова обявих и на футболистите в съблекалнята, че от днес аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора до сега. Като част от това нещо трябва да си поема отговорността. Това означава, че не получих благословията от човека, за който казах. Това е повече от всичко. За мен всичко, което бих направил в Берое ще означава предателство. Искам да се прибера вкъщи. Главата ми да е чиста, а душата свободна. Може това да е последното предложение за работа, може и да не е. Това не е най-важното, има и по-важни неща в живота", каза Петър Колев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Грудев: Петър Колев има договор с Берое
Валентин Грудев: Петър Колев има договор с Берое
Премиерът на Армения подаде оставка
Премиерът на Армения подаде оставка