НОВИНИ

Петър Куленски, ПП: Очакваме президентът да е баланс между отделните власти

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 19.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ние от "Продължаваме промяната" оценяваме високо първия президентски мандат на г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, доколкото по едно време президентската институция бе единствената, която застана зад легитимния протест на българските граждани, коментира пред "Денят започва" депутатът Петър Куленски.

Очакванията на "Продължаваме промяната" са президентът да продължи да изпълнява конституционните си правомощия, като балансира между отделните власти.

"Не мисля, че нещо може да попречи на нашите отношения, ние си сътрудничим по един прекрасен начин с институцията и с г-н Радев", заяви Куленски.

Един от основните приоритети на коалиционното управление е съдебната реформа и според Куленски, президентската институция също може да сътрудничи в осъществяването ѝ.

"За нас президентската институция е важна, така че във всеки един момент ще се обръщаме за диалог с нея за разрешаване на кризите", каза Куленски.

Правителството ще е склонно да се съобрази с наложено вето от президента, стига то да е мотивирано, подчерта депутатът. Правомощията на президента са изрично предвидени в конституцията, така че дебат за увеличаването им в момента не е на дневен ред, допълни Петър Куленски.

Вижте повече във видеото

ВСИЧКО ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ НА РУМЕН РАДЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22-ма депутати са под карантина
22-ма депутати са под карантина
Пеле за покойния Пако Хенто: Най-великият европейски шампион
Пеле за покойния Пако Хенто: Най-великият европейски шампион