НОВИНИ

Петър Мицин е изключително радостен от постигнатите резултати и вече гледа към следващите предизвикателства

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:39, 14.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Първият българин световен рекордьор в плуването Петър Мицин се надява да реализира огромния си потенциал на Олимпиадата в Париж догодина.

Роденият във Велинград състезател постигна исторически успех за българското плуване с три европейски титли на шампионата за юноши в Белград, световен рекорд за юноши на 400 метра свободен стил и два покрити нормативи "А" за Олимпиадата в Париж на 400 и 800 метра свободен стил и рекорд на шампионатите на 800 метра свободен стил.

"Изключително съм радостен и благодарен на моя треньор и федерацията. Постигнах сериозни резултати и няма как да не съм щастлив. Сега ми предстои световно първенство за юноши в Израел, а преди това европейско за младежи до 23 години в Дъблин", каза Мицин на пресконференция днес.

Личният му треньор Николай Вакареев пък разкри още, че Мицин е съчетал най-добрите качества на всички свои досегашни възпитаници.

"Много съм доволен от постигнатото в Белград. Радостен съм за двете спечелени квоти за Париж, това беше и основната цел. Петър има много добра техника, гъвкава мускулатура, което му помага да не получава схващания. Силен е и при обръщанията, където печели доста и създава дискомфорт на противниците. Изключително трудолюбив и съсредоточен в басейна, на моменти дори аз го спирам. Събрал е най-доброто от тези, с които съм работил", каза Вакареев.

В пресконференцията се включиха още ръководителят на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев, треньорът на националния отбор Кристиян Минковски, както и Любомир Епитропов и Габриела Георгиева, които заминават за участие на световното първенство във Фукуока.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът избира управител на БНБ на извънредно заседание във вторник
Парламентът избира управител на БНБ на извънредно заседание във вторник
Бебе в "По света и у нас"
Бебе в "По света и у нас"