НОВИНИ

Петър Мицин остана на косъм от медал на Европейското по плуване за юноши

петър мицин плува финалите 200 метра свободен стил
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 07.07.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Петър Мицин остана на 11 стотни от бронзовия медал в дисциплината 200 метра бътерфлай от Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Букурещ, Румъния.

16-годишният Мицин се движеше в челната тройка след първите 150 метра, но за съжаление във финалните метри умората си каза думата и в крайна сметка той финишира четвърти с резултат 1:58.46 минути.

Европейската титла за юноши спечели полякът Кржищоф Хмелевски с време 1:55.49 минути, докато втори се нареди неговият брат близнак Михал Хмелевски 1:56.68 минути. В спора за бронза пък Мицин загуби в битка с Рамил Вализада от Азербайджан.

След надпреварата пък треньорът на Петър Мицин Николай Вакареев сподели, че Мицин е имал сили да слезе дори под 1:57 минути, което щеше със сигурност да му донесе медал.

"Доволен съм от плуването на Пепи. По принцип проведе малко бързо първото сто, в еуфорията, която имаше. Тръгвайки, каза, че се чувства леко. Това несъмнено щеше да доведе по-слабо плуване, особено четвъртото петдесет. Резултатът е добър. Подобрява времето си със секунда и 5-6 десети от април месец. Има за какво още да работим, евентуално за последното петдесет. Да се надяваме, че и това ще се изчисти. Защото последното му изяде секунда и половина. Гарантираше един резултат от 1:57 минути, което щеше да е добро плуване. Малко забавиха старта. Дълго време стоя с банските, около 30-40 минути, което несъмнено му оказа влияние в схващането на краката като цяло", коментира Вакареев пред сайта BGswim.com

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руските сили настъпват в Донецка област
Руските сили настъпват в Донецка област
Оливер Кан смята, че Роналдо няма да пасне на философията на Байерн
Оливер Кан смята, че Роналдо няма да пасне на философията на Байерн