НОВИНИ

Петър Величков: Борислав Михайлов по всевъзможни начини се опитва да остане на власт

петър величков борислав михайлов всевъзможни начини опитва остане власт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:01, 08.06.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Организирането на Конгреса на 18 март не беше грешка. Това заяви членът на екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов Петър Величков, на пресконференция днес. На събитието присъства и Борис Станков.

„Борислав Михайлов излъга брутално като каза, че тази подписка я взима за сведение. Цялото ръководство на БФС не се яви на Конгреса, това са едни толкова низки игри – това е присъщо на бегълци, хора, които се крият. Затова влязохме в тези дела в момента – нормален, честен Конгрес заличава всичко, делата приключват, смисълът заминава. Затова бяга от този Конгрес през март, просто реши да не се яви на него. Защо го отлага? Защото имало дела. Начинът тези дела да бъдат обезсилени, е нов редовен Конгрес. Познавам добре колегите и членовете на Изпълкома – 2019 г. имаше някакви спекулации, но мога да кажа едно име, което със сигурност не се е занимавало с това – името е Петър Величков“, започна той.

На въпрос на относно това дали е било грешка организирането на Конгреса на 18 март в НДК, на който се събраха около 80 клуба, Величков отвърна:

„Това е Конгрес, свикан от Изпълкома на Българския футболен съюз, дори дневният ред не може да се променя по-малко от месец преди провеждането му. Тези хора се скриха, но Бербатов, като кандидат президент, клубовете, без да подценявам никого, за тях беше ясно, че този Конгрес няма как да бъде отменен. Дали щеше да има Конгрес или не, ние също не знаехме. Когато клубовете се самоорганизираха, което е напълно законно, ние участвахме в този Конгрес. Ако сте наблюдавали последния Конгрес и внимателно сте анализирали резултатите – Борислав Михайлов няма никаква подкрепа дори от тези членове, които не бяха изключени. Далеч от 50% подкрепа. Бербатов участва в този Конгрес, но целта му не беше да влезе като президент чрез такъв Конгрес, той каза, че първото нещо, което ще направи, е да свика редовен Конгрес. Идеята е да бъде свикан обединителен Конгрес. Този подход на това ръководство е да остане на власт с всички средства. Футболистите, които играха онзи ден срещу Грузия, не са виновни – те са плод на тази система, която ги подготви. Системата трябва да бъде посочена с пръст“, заяви Петър Величков.

Станков обясни, че ФИФА и УЕФА вече разполагат с цялата фактология относно скандала с Дан Тан и Михайлов, като припомни относно Конгреса на 18 март, че Бербатов е бил издигнат от 26 клуба, сред които имало и такива от Първа лига.

„ФИФА и УЕФА не са имали цялата фактология, защото те имат специални отдели по интегритет на база документи, не на слухове. Димитър Бербатов беше издигнат от 26 клуба за президент на Конгреса на 18 март. Имаше такива и от Първа лига“, каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките до 18 години научиха съперничките си в групите на ЕвроБаскет 2022 в София
Националките до 18 години научиха съперничките си в групите на ЕвроБаскет 2022 в София
Доц. Наталия Киселова: Ако бъде внесен вот на недоверие, правителството може и да падне
Доц. Наталия Киселова: Ако бъде внесен вот на недоверие, правителството може и да падне