НОВИНИ

Петър Величков: Конгресът ще бъде обжалван с единствената цел Борислав Михайлов да бъде оставен на власт

"В Изпълкома се надяват, че фокусът ще се измести от футбола", коментира той

петър величков бфс готов изключи около 150 клуба подкрепят
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:04, 08.12.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на изпълкома на БФС в мандата 2017-2021 Петър Величков нарече „груби лъжи“ твърдения на централата, а също така изрази опасения, че оставката на Борислав Михайлов от края на ноември не е край на това управление и някои действия го подсказват. Това твърдение Величков направи по време на пресконференцията на Димитър Бербатов в БТА, на която бившият нападател на България официално обяви, че ще се кандидатира за лидерската позиция в българския футбол.

"Искам да кажа, че Конгресът и неговото насрочване е само една част от скъсването с това управление. Защото действията на някои хора в Изпълкома показват обратното", заяви Величков.

Той се насочи към члена на управата Димитър Георгиев, който заявил, че ще обжалва следващия конгрес на 15-и март, в зависимост от изборните резултати.

"Конгресът ще бъде обжалван с единствената цел Борислав Михайлов да бъде оставен на власт, за да премине тази буря, която има. В Изпълкома се надяват, че фокусът ще се измести от футбола и Михайлов ще може да продължи да върши тези безобразия като президент на БФС. Те се надяват отново политическата ситуация ще бъде в полза на Михайлов", каза Петър Величков.

"Не е забранено да се обжалват решенията от Конгреса, но Георгиев го каза, че ще обжалва до дупка в зависимост от това кой ще бъде избран. Нека ме опровергаят. Единственият начин да ме опровергаят е Касабов да бъде вписан", каза още Величков. "А защо отказват да впишат Михаил Касабов? Защото това стане ли, впишат ли го, след това Михайлов не може да се върне. Когато той се върна след оставка, защо драпаше да бъде вписан, а не ходи с решение на Управителния съвет?", пита още Величков. Също така заяви, че Димитър Георгиев ще се кандидатира за президент и именно като такъв ще обжалва резултатите от 15-и март.

Величков отговори и на позицията на БФС от тази сутрин, като я нарече огромна некомпетентност. И изрази учудването си, че Борислав Попов като юрист е позволил да излезе подобно нещо. И дори поиска да бъде отнета дипломата му на юрист.

След това обаче той заяви нещо, което изненада мнозина. В момента текат дела за обжалване на резултатите на Конгреса от октомври 2021-а година, като обясни как следващ Конгрес ще събори жалбите – или общото събрание на обществена организация има силата да бъде над решенията на българския съд.

Актуалното ръководство на БФС в момента неистово търсело кандидат за президент и това щял да бъде бизнесмен с успехи в своята област. Самият Величков обаче изразява съмнение, че такъв ще намерят такъв човек.

"Търсят човека, който да бъде техният кандидат за президент. Говорят за бизнесмен, че ще бъде тяхната кандидатура. Кой уважаван от себе си бизнесмен ще се асоциира с тях. Кой ще бъде сериозният бизнесмен, който ще бъде издигнат", чуди се Величков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в магазин в София, водачът е в кома
Кола се вряза в магазин в София, водачът е в кома
"Не карай пил" - кампания за разумно шофиране на студентския празник
"Не карай пил" - кампания за разумно шофиране на студентския празник