НОВИНИ

Петър Величков за наложеното му от БФС наказание: Искрено се забавлявам с тези аматьори

петър величков наложеното бфс наказание искрено забавлявам аматьори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 24.03.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов за вземането на властта в Българския футболен съюз, коментира наказанието, което футболната централа му наложи днес.

Заради това, че организира и води алтернативен изборен конгреса на съюза в петък, 18 март, БФС наложи на Величков 3-годишна забрана за изпълняване на функции в системата на централата.

Според Величков решенията на все още действащото ръководство на БФС нямат юридическа дейност, докато компетентните органи не се произнесат относно проведения конгрес в зала 3 на НДК миналата седмица.

Величко се пошегува, като заяви, че изхвърля президента Борислав Михайлов до живот от българския футбол и му налага забрана за достъп до всички стадиони в страната.

Позицията на Пертъв Величков:

"Искрено се забавлявам с тези аматьори. Един Конгрес не могат да отменят като хората, после някой им е виновен заради собствената им некомпетентност и некадърност. Всички виждаме докъде доведоха българския футбол. Сега го вкараха в някаква безпрецедентна ситуация заради стремежа им да останат на власт, след като нито клубовете, нито футболната общественост ги иска. Да припомня ли, че общественото НЕОДОБРЕНИЕ на Михайлов и “топ” мениджърските му възможности е 98% ? Свикан легитимно Конгрес се опитаха да отменят извън всякакви срокове, извън устава и закона. После клубовете, които успяха да издигнат свой делегат, независимо от цялата дезинформация, с която БФС се опита да ги спре, се явиха на този Конгрес и изритаха Михайлов от футболната Федерация. Доста жалко и достойно за съжаление фиаско на Михайлов. Ще му кажа следното на Михайлов - "Пет пари не давам за нелепите ти решения. Ти вече си никой в българския футбол. Дори футболистът Михайлов се самоизтри от картата. Няма те, кръгла нула си, приятелю.

Никои решения на Михайлов и Изпълкомът му нямат никаква юридическа стойност, докато компетентните органи не се произнесат по проведения по Устав и закон конгрес на 18.03.22. Ето защо тази сбирка вчера в Бояна е била една говорилня и чесане на егото на Михайлов.

И накрая ще завърша. Понеже ме ядосаха аз изхвърлям Михайлов от Българския футбол до живот, както и му налагам забрана за достъп до всички стадиони в България.

А сега сериозно. Понеже ме ядоса ще му кажа на Бившия президент. Конгрес на 20.05.22 няма да има. Запомни го добре. Не заради друго, а защото си некомпетентен и много далеч от квалификацията за позицията, която заемаше 16 години напълно нелепо", написа Величков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучвателната мисия на ЕНП: Задържанията и обиските на Борисов, Горанов и Арнаудова са незаконни
Проучвателната мисия на ЕНП: Задържанията и обиските на Борисов, Горанов и Арнаудова са незаконни
Правителството и прокуратурата в спор заради разследването срещу Асен Василев
Правителството и прокуратурата в спор заради разследването срещу Асен Василев