НОВИНИ

Петима лекари от Пловдив са с коронавирус

петима лекари пловдив коронавирус
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 20.10.2020
Чете се за: 01:20 мин.
Здраве

Към 20 октомври на територията на Пловдивска област има 109 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 2711.

Под карантина са 1346 лица. На домашно лечение са 789 лица.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има петима лекари от Пловдив. В момента се извършва епидемиологично проучване.

"За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците хоспитализираните към днешна дата са 222, от тях с потвърдена диагноза за коронавирус са 185. Свободните легла са 59, за интензивно лечение са 24, отделно стаите за пациенти с недоказан COVID-19 са 11, уточни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

От новозаболелите най-много са в Пловдив - 63, следват общините Асеновград - 13, Марица - 11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по един.

Дани Каназирева: Реално мерките в Пловдив не се спазват

През изминалото денонощие има един починал - мъж на 72 г. от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:

- ЕГ "Пловдив" - на 19 октомври е диагностициран ученик от карантинирания 11-ти Е клас, последно посещение в училище - 8 октомври.

- ОУ "Алеко Константинов"-Пловдив - на 19 октомври е диагностициран директорът на училището, последно е преподавал на 14 октомври, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

- На 19 октомври е диагностицирано дете от първи Г клас, то е под карантина като контактно на свой родител, последно посещение в училище - 16 октомври. Предписание за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа на заболялото дете.

-СУ "Патриарх Евтимий"-Пловдив - на 19 октомври е диагностициран ученик от 7-ми А клас, последно посещение в училище - 16 октомври. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните ученици.

- ОУ "Васил Левски"-Хисар - на 19 октомври диагностициран ученик от 3-ти клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

- ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-Карлово - заболяло дете от 2-ри А клас. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните деца и педагогически персонал от класа и занималнята на заболялото дете.

Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белчев категоричен, че ЦСКА ще преодолее групите на Лига Европа
Белчев категоричен, че ЦСКА ще преодолее групите на Лига Европа
41 са новите случаи на COVID-19 в Русе
41 са новите случаи на COVID-19 в Русе