НОВИНИ

Петима привърженици на Айнтрахт са арестувани за нападение над фенове на Рейнджърс

Айнтрахт Франкфурт Рейнджърс фенове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 18.05.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестува в Севиля във вторник вечер след нападение над фенове на Рейнджърс преди финала между двата отбора в турнира Лига Европа в сряда.

Няколко полицейски микробуса са били извикани около полунощ, за да неутрализират грозни сцени в центъра на испанския град, където били хвърлени стъкла, сигнални ракети и маси. Няма сериозно пострадали, потвърдиха от полицията след изявление, въпреки че един от привържениците на Рейнджърс получил травма на главата.

„Събитията се случили около полунощ миналата вечер, когато имало огромен бой пред катедралата на Севиля. Членовете на полицейските екипи за интервенция, които се намирали на Плаца де Сан Франциско трябвало да се намесят бързо, за да предотвратят инцидент, предизвикан от 200 привърженици на Айнтрахт, които атакували фенове на Рейнджърс“, се казва в съобщението на униформените.

След като видели пристигането на полицаи, феновете на Франкфурт „се насочили към Пасео Колон, биейки запалянковци на Рейнджърс, като се сблъскали с полицейски служители, които се опитвали да предотвратят евентуален ответен удар на шотландските привърженици“. Полицията арестувала четирима германски фенове на Пасео де Колон и още един в Пуерта де Херес.

Според предварителните изчисления, населението на Севиля ще се увеличи с четвърт днес, тъй като огромни групи от привърженици се очаква да залеят града за финала на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. До 100 000 запалянковци на Рейнджърс и поне 60 000 на Франкфурт ще последват любимите си отбори в спора за трофея, което повдига и опасения относно сигурността на финала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат донесе втора победа на Виктория Томова на Ролан Гарос
Обрат донесе втора победа на Виктория Томова на Ролан Гарос
Георги Георгиев, СОС: Цената на билета за градския транспорт няма да бъде вдигана
Георги Георгиев, СОС: Цената на билета за градския транспорт няма да бъде вдигана