НОВИНИ

Певицата ЛиЛана остава в ареста

певицата лилана остава ареста
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 11.06.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Певицата Лиляна Деянова, известна и с псевдонима ЛиЛана, остава в ареста. Апелативният специализиран съд отмени мярката й "домашен арест", постановена миналата седмица от първоинстанционния Специализиран наказателен съд, предаде БНР.

Заедно с още няколко души, сред които съдружника на Деянова - Мартин Димитров и брат й Александър Деянов, тя е обвинена за участие в организирана престъпна група, неправомерно усвоявала европейски средства.

Според съдебния състав от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Лиляна Деянова към престъплението, в което е обвинена.

Като прецени като разумен 45-дневния срок на задържане, съдът записа в определението си, че на свобода тя може да извърши друго престъпление. Решението е окончателно.

Миналата седмица първоинстанционният Специализиран наказателен съд промени мярката ѝ за неотклонение на "домашен арест", но прокуратурата протестира решението. От своя страна адвокатът на Деянова поиска да бъде освободена без мярка за неотклонение.

Преди днешното заседание прокуратурата представи нови доказателства. В съдебната зала стана ясно, че ЛиЛана има ново обвинение – за документ с невярно съдържание.

Днес Лиляна Деянова говори за първи път пред медиите и обвърза ареста си, както и този на съдружника си, с намерението си да пусне в продажба алтернативна електронна винетка. Двамата били задържани 3 дни преди да стане това.

Адвокатът ѝ Николай Хаджигенов цитира показания на разпитани по делото свидетели, питани познават ли Васил Божков.

Ето какво отговори Деянова на въпрос дали е в ареста заради намиращия се в Дубай бизнесмен: "Не мога да ви кажа дали заради него съм тук, но дори този въпрос заден според мен е позорно, ако това е така“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри от ЕС обсъдиха как да се облекчи пътуването
Външните министри от ЕС обсъдиха как да се облекчи пътуването
РИОСВ-Перник с нова забрана за изгаряне на отпадъци на ТЕЦ "Бобов дол"
РИОСВ-Перник с нова забрана за изгаряне на отпадъци на ТЕЦ "Бобов дол"