НОВИНИ

Пиоли: Няма да е нищо ново за нас да победим Рома като гост

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остава позитивно настроен, въпреки домакинската загубата с 0:1 от Рома в първия мач от четвъртфиналите на Лига Европа.

Станко Димов
от Станко Димов
10:41, 12.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
стефано пиоли вярвам заслужавахме повече разочаровани сме приключихме шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остава позитивно настроен, въпреки домакинската загуба с 0:1 от Рома в първия мач от четвъртфиналите на Лига Европа.

„Имахме някои проблеми през първото полувреме, трябваше да бъдем по-смели при решенията си. Дадохме на Рома прекалено много пространство. Създадохме положения, а се пропукахме при корнер. Те са по-умни от нас в такива ситуации, като това са неща, които могат да натежат на развръзката“, коментира Пиоли.

„Харесах второто полувреме повече, тогава бяхме по-солидни и внимателни. В такива моменти трябва да поемаш повече рискове срещу качествените съперници, което ние направихме и просто ни липсваше момента, в който да вкараме гол, с който да се доберем поне до равенство. Сега се нуждаем да се подобрим. Няма да казвам, че това е нещо ново, защото да победим Рома в гостуване няма да е нищо ново за нас, но ще трябва да сме по-добри“, добави още наставникът на „росонерите“.

Пиоли имаше сериозни претенции за редовността на попадението на Рома и по конкретно за извеждащото подаване към Ромелу Лукаку, след чийто изстрел се стигна до ъглов удар. Именно при последвалото центриране Джанлука Манчини реализира единственото попадение в мача. Пиоли обаче е категоричен, че Лукаку е бил в положение на засада и атаката на Рома е трябвало да бъде спряна още в този момент и изобщо да не се стига до корнер. Бурните протести на наставника му донесоха жълт картон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма политическо решение за връщане на наборната военна служба, заяви военният министър
Няма политическо решение за връщане на наборната военна служба, заяви военният министър
Паметна нощ за Сидни Кросби при победа на Питсбърг
Паметна нощ за Сидни Кросби при победа на Питсбърг