НОВИНИ

Пирин (Благоевград) с класика като гост срещу Ботев (Враца)

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:41, 20.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
пирин благоевград класика гост ботев враца
Слушай новината

Отборът на Пирин (Благоевград) спечели с класическото 3:0 при визитата си на Ботев (Враца) в битката на два от отборите, които са замесени в битката за оцеляване в Първа лига.

Преслав Йорданов откри резултата на стадион "Христо Ботев" във Враца след 33 минути игра, когато реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Диего Фераресо.

Само четири минути по-късно гостите от Благоевград удвоиха преднината си. Изстрел на Стилян Николов от дистанция бе отразен от стража Красимир Костов, но при добавката Спас Георгиев нямаше как да сбърка за 2:0 в полза на Пирин.

Крайното 3:0 оформи опитният Станислав Манолев, който се разписа с прекрасен удар от дистанция, който не остави шансове за реакция на вратаря Костов.

С успеха "орлетата" се измъкнаха от групата на изпадащите, изпреварвайки ЦСКА 1948 и вече заемат 10-то място с актив от 27 точки.

За Ботев (Враца) пък продължава кошмарното начало на пролетния дял от шампионата, като футболистите на Даниел Моралес вече имат пет поредни загуби и в момента се намират на предпоследната 13-та позиция в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ допусна тежка загуба при гостуването си на Монако
ПСЖ допусна тежка загуба при гостуването си на Монако
Страхотен Алберт Попов остана на косъм от първи подиум за Световната купа
Страхотен Алберт Попов остана на косъм от първи подиум за Световната купа