НОВИНИ

Пирин и Етър не излъчиха победител

пирин етър излъчиха победител
Снимка: ПФК Пирин (Благоевград)
bnt avatar logo
от БНТ
18:21, 04.02.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Пирин (Благоевград) и Етър (Велико Търново) завършиха наравно 1:1 в приятелска среща, играна на базата в село Рилци.

Станислав Костов откри резултата в 30-ата минута, а Николай Дичев изравни за "виолетовите" в 70-ата минута.

Извън игра за "орлетата" останаха Антон Карачанаков и Петър Занев, които са с леки травми. През второто полувреме на терена се появи японецът Юки Айзо, който кара пробен период в тима.

Първото положение за гол дойде в 15-ата минута, когато Николай Бодуров отклони с глава центриране от свободен удар на Спас Георгиев, но топката мина покрай вратата.

В 16-ата минута Спас Георгиев пропусна добра възможност след като стреля в аут от удобна позиция след центриране на Александър Дюлгеров, който получи пас от Светослав Дяков при бързо изпълнен свободен удар.

Резултатът бе открит в 28-ата минута. Кнежевич сгреши с подаването в опита си да остава топката в игралното поле и я прати в краката на Александър Дюлгеров, който с прецизно центриране намери Станислав Костов и голмайсторът се разписа с хубав удар с глава от границата на вратарското поле.

В 38-ата минута Етър можеше да изравни резултата, след като Кнежевич получи пас от Александров по лявото крило, но стреля в аут от малък ъгъл.

В 44-ата минута Стилян Николов напредна в половината на Етър и намери Александър Дюлгеров, който направи хубаво двойно подаване със Станислав Костов и върна топката към намиращия се в наказателното Такахаши, който стреля от около 7-8 метра, но вратарят на Етър спаси, Старокин посрещна отбитата топка с нов шут, но стражът Господинов отново се справи отлично.

Две минути след подновяването на играта Костов центрира към Йорданов, който отклони с глава покрай вратата. В 54-ата минута Манолев стреля, но вратарят на Етър спаси. Три минути по-късно Манолев и Йорданов разиграха добре, но Йорданов не достигна центрирането на своя съотборник в наказателното поле.

В 61-ата минута Попев намери в наказателното поле Бенгюзов, който стреля с глава от около 7-8 метра, но топката профуча покрай гредата.

В 70-ата минута след центриране от свободен удар отляво топката се удари в ръката на Даниел Иванов и реферът отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Николай Дичев.

В 75-ата минута Янко Георгиев се наложи да напусне терена след сблъсък с футболист на Етър, а на вратата застана отново Кирев.

В 78-ата минута Станоев засече с глава добро центриране на Юки отдясно, но топката мина покрай гредата не влезлият като резерва вратар на "болярите" Иванов.

В 86-ата минута Бенгюзов проби отляво и пусна топката успоредно на голлинията към Йорданов, който не успя да я достигне. Това се оказа и последното интересно положение в мача.

Във вторник, 8 февруари, от 13.30 ч. Пирин ще срещне Локомотив (Пловдив) в предпоследната си контрола преди подновяването на шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха Олимпийския огън в Пекин, Путин присъства на откриването
Запалиха Олимпийския огън в Пекин, Путин присъства на откриването
Остри реплики в НС на блицконтрола с Кирил Петков и Асен Василев (Обзор)
Остри реплики в НС на блицконтрола с Кирил Петков и Асен Василев (Обзор)