НОВИНИ

Пирин надви Локомотив (София) с две страхотни попадения в Благоевград

Снимка: ПФК Пирин (Благоевград)
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 25.04.2022
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Пирин (Благоевград) постигна победа с 2:1 при домакинството си на Локомотив (София) в двубой от 28-ия кръг на Първа лига.

"Орлетата" откриха резултата на стадион "Христо Ботев" в 13-ата минута, когато Станислав Манолев стреля от дъгата на наказателното поле на "столичните железничари", а топката се озова в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Жарко Истатков.

Благоевградчани удвоиха преднината си в 30-ата минута. След центриране от ъглов удар на Антон Карачанаков, топката бе отбита с глава от Димитър Митков, а на границата на пеналтерията Красимир Станоев стреля мигновено от воле и прати кълбото неспасяемо в горния ляв ъгъл на Истатков.

Гостите от София намалиха изоставането си в 72-ата минута. Стойчо Атанасов центрира от ъглов удар в пеналтерията на Пирин, където Матеус Дуарте засече с глава, пращайки топката в горния ляв ъгъл на стража на "орлетата" Янко Георгиев.

В класирането Пирин (Благоевград) е 11-и с 30 точки в актива си, докато Локомотив (София) се смъкна на 12-ото място с 28 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победно начало за Мария Мицова на Европейското по бадминтон
Победно начало за Мария Мицова на Европейското по бадминтон
Десетки украински деца учат безвъзмездно в частно училище в София
Десетки украински деца учат безвъзмездно в частно училище в София