НОВИНИ

Пирин ще търси реванш от Царско село в битка за оставане в елита

пирин търси реванш царско село битка оставане елита
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 18.04.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Пирин (Благоевград) и Царско село се изправят един срещу друг в първи мач от плейофите за разпределение на местата между 11-то и 14-то в Първа лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е с начален час 17.30 часа.

В последния кръг от редовния шампионат "орлетата" загубиха с 0:1 от "царете" след гол на Венци Христов от пряк свободен удар, но победа за Пирин в предстоящия мач ще означава голяма крачка към оставането в елита. Тимът на Радослав Митревски знае как да победи Царско село на своя стадион, тъй като направо по-рано през сезона с 2:1, когато точни за благоевградчани бяха Преслав Йорданов и Петър Занев.

Извън плановете за предстоящия двубой остават именно Занев и съотборника му Светослав Дяков, които са наказани, а Александър Дюлгеров е контузен.

"Мисля, че ще бъдем пределно мобилизирани и ще успеем да разкрием своя потенциал. Нещо което, както казах и след предишния мач с Царско село, за съжаление не успяхме да направим. Вярвам в отбора, въпреки че записахме две поредни поражения и съм убеден че ще успеем да постигнем нашата цел. Нека привържениците ни подкрепят, аз съм сигурен, че ще направим всичко възможно, за да не ги разочароваме и ще им поднесем приятни емоции преди светлите празници, които предстоят", заяви старши-треньорът на Пирин Радослав Митревски пред клубния сайт на "орлетата".

Победа за Царско село ще даде лъч надежда на тима за евентуално оцеляване в Първа лига. Съставът на Стефано Макопи се намира на дъното в класирането с 16 точки в актива си, на 6 пункта зад предпоследния Ботев (Враца). Пирин от своя страна е 11-и с 27 точки, на 2 пункта пред 12-ия Локомотив (София), който е с 25 точки.

Стартовите състави:

Пирин (Благоевград): 21. Янко Георгиев – 71. Антон Карачанаков, 10. Казуки Такахаши, 31. Красимир Станоев, 5. Николай Бодуров (к), 9. Преслав Йорданов, 17. Спас Георгиев, 11. Станислав Манолев, 14. Стилиян Николов, 45. Христофор Хубчев, 6. Юлиян Попев

Царско село: 22. Хадим Ндиае – 3. Мартин Кавдански (к), 4. Валентино Пулиезе, 7. Джереми Петрис, 8. Айуб Батас, 10. Реди Каса, 15. Пиер Зебли, 19. Лукас Мартинс, 66. Давиде Витурини, 71. Пламен Крумов, 91. Венцислав Христов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избират нов председател на НСИ, срокът за кандидатстване е 16 май
Избират нов председател на НСИ, срокът за кандидатстване е 16 май
Подводен лов на великденски яйца във Флорида
Подводен лов на великденски яйца във Флорида