НОВИНИ

Пиронкова на първи полуфинал след завръщането си на корта

пиронкова финал нотингам страхотен обрат
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:50, 19.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Цветана Пиронкова се класира за полуфиналите на ITF турнира на тревни кортове в Нотингам, който е с награден фонд 100 000 долара и гостоприемство. Спортист №1 на България за миналата година се наложи над представителката на домакините Ема Радукану със 7-5, 7-6 (2).

Двубоят беше прекъснат заради дъжд в края на втория сет (7-5, 4-5), но след подновяването му Цвето успя да върне пробива, с който изоставаше и да доведе сета до тайбрек, в който беше категорична.

По програма Пиронкова трябва да излезе на корта отново днес, за да изиграе полуфиналния си двубой. Нейна съперничка там ще бъде спечелилата мача Арина Родионова (Австралия) - Сю Уан (Китай). За Пиронкова това е първо участие на полуфинал след завръщането ѝ на корта в края на миналия сезон.

За последно Цвети бе полуфиналистка през 2016 г. на турнира в Сан Антонио (САЩ) от сериите WTA 125. Така, българката заработи 4473 долара и 55 точки за световната ранглиста, с което събира 778 точки и се изкачва до 102-ото място и от понеделник отново ще бъде първа ракета на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България вече е в зелената зона на Ковид картата на Европа
България вече е в зелената зона на Ковид картата на Европа
Около 5 часа чакане за влизане в Гърция
Около 5 часа чакане за влизане в Гърция