НОВИНИ

Пиронкова загрява за Уимбълдин с турнир на трева в Нотингам

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:17, 19.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Тенис
пиронкова загрява уимбълдин турнир трева нотингам
Снимка: Инстаграм
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис - Цветана Пиронкова, е заявила участие в квалификациите за турнира от сериите "WTA 250" на трева в Нотингам от 6 до 13 юни.

Надпреварата в английския град съвпада с втората състезателна седмица на Ролан Гарос, който от 30 май до 13 юни ще бъде излъчен НА ЖИВО в ефира на БНТ, и Пиронкова ще се изяви на нея в случай, че отпадне преди 1/8-финалите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Досега красивата пловдивчанка само веднъж е играя на кортовете в Нотингам, когато през 2017 г. записа победи над Тереза Мартинцова и Куруми Нара, но на 1/8-финалите претърпя поражение в три сета от Луси Сафарова.

Няколко седмици след това Пиронкова игра и на Уимбълдън, като това е последният ѝ турнир на трева до момента. Тогава първата ни ракета победи Сара Ерани на старта, но във втори кръг отстъпи пред Каролин Вожняки. След надпреварата от "Големия шлем" българката излезе в майчинство, преди да се завърне триумфално на US Open три години по-късно.

През следващата седмица Пиронкова ще участва в квалификациите за Ролан Гарос. В пресявките за основната схема на Откритото първенство на Франция ще видим още три български тенисистки – Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова.

Тазгодишното издание на Уимбълдин ще се проведе от 28 юни до 11 юли в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец обяви бъдещето на Моци и Дяков
Лудогорец обяви бъдещето на Моци и Дяков
Шави отхвърлил предложения на Борусия Дортмунд и Бразилия
Шави отхвърлил предложения на Борусия Дортмунд и Бразилия